Paintball כשמו כן הוא: "כדורי צבע". הרעיון המנחה העומד מאחורי המשחק הזה הוא מלחמה בין צוותים שונים אשר מנסים לפגוע אחד בשני באמצעות רובה עם כדורי צבע. ל-paintball יש מספר גרסאות בעולם: הראשונה הרווחת ביותר וקיימת גם בארץ היא ירי ברובים כאשר הכדורים הם כדורים צבע ומדובר במשחק עם אסטרטגיה ותכנון מראש על מנת להצליח בו. בחו"ל ישנה גרסה נוספת של paintball בה ניתן לשחק גם אחד על אחד וכדורי הצבע נראים כמו בלונים מלאה בצבע גואש.
הדרך לשחק היא באמצעות זריקת הבלונים אחד על השני ולהביא לכך שיתפוצצו וימלאו את האדם שנפגע בכמה שיותר צבע. האנשים שמשחקים בpaintball עם כדורי הצבע אשר מגיעים כבלוני צבע מתנפצים מקבלים חליפה אשר תגן על גופם ומסכה לעיניים ובתום המשחק צריך לבדוק מי נפגע מיותר בלוני צבע והוא המפסיד. הקושי הוא שצריך לזרוק את בלוני הצבע ממרחק יחסית קרוב על מנת שיפגעו ויתנפצו על האדם ולכן יש משמעות למהירות ריצה, יכולת תמרון ובריחה וכמובן מזל. בניגוד לגרסה זו של paintball יש את הגרסה הרווחת בישראל המבוססת על ירי של כדורי צבע באמצעות רובה. גם בגרסה הזו המשתתפים לובשים חליפה אשר תגן על גופם גם מהצבע וגם מההדף של הכדורים וכמובן גם מסכה לעיניים.
בגרסה זו יש חשיבות ליכולת התכנונית של המשחק והיכולת לכוון את הרובי היטב משום שניתן לירות את כדורי הצבע ממרחק אבל צריך להצליח לפגוע על מנת להביס את היריב מהקבוצה השנייה. לרוב מדובר בפעילות המתאימה לקבוצות אשר מחלקים אותן לצוותים וכל צוות צריך לגבש אסטרטגית פעולה על מנת לפגוע כמה שיותר בקבוצה השנייה באמצעות ירי כדורי צבע ובמקביל להצליח לחמוק מהכדורים שהם יורים. וכך כל אחת מהפעילויות מגשימה מטרה אחרת של גיבוש ועבודת צוות. היתרון בפעילות של paintball הוא שהיא יכולה להתאים גם ליחידים וגם לקבוצות ומאחר ומשלבת פעילות גופנית היא משיגה שתי מטרות יחד – גם פעילות מהנה לשעות הפנאי וגם פעילות גופנית נמרצת.